2021-10-28 676 views
今日晏晝又係返學🎒嘅日子,我哋嚟咗何文田飲茶🫖首先要講一講個環境,雖然疫情緩和,但係今日我哋坐低咗之後,侍應係我哋隔離再開多一張枱,坐得好迫,真係非常之唔高興我哋今日一行五人,嗌咗14份點心🧆:蝦餃王🍤、蟹子燒賣王🦀、黃金流沙包🏆、翡翠鮮蝦腸粉、海皇煎薄餅🍕、鮮竹牛肉球🥩、荷香珍珠雞🍗、鮮蝦炸雲吞、香煎蘿蔔糕🥕、明蝦芝士春卷🧀、明爐叉燒腸粉、原籠馬拉糕🍰。我淨係揀幾份點心出嚟評價:蝦餃王:啲蝦好彈牙🍤,個皮都夠薄,但係我覺得蒸過火,搞到個皮有少少硬。😳蟹子燒賣王: 我覺得佢應該用咗上乘嘅皮去包燒賣,食落唔黐口,蟹子一粒粒鋪喺面好靚呀!佢嘅香菇亦都唔會搶咗成粒燒賣嘅味道😍黃金流沙包:話就話流沙,但佢嘅餡料好少,完全做唔到嗰種效果😩翡翠鮮蝦腸粉:裏面竟然有翠玉瓜,真係好奇怪嘅配搭,不建議🤭鮮蝦炸雲吞:呢個真係非常之香脆,亦都好足料,值得一讚!😄呢一間餐廳六月先開業,雖然上菜速度同埋食物質素都可以接受,但係佢嘅環境真係唔得,令人可惜。😓😓😓——————————————————————————————茶皇殿 (何文田)何文田佛光街80號何文田廣場2樓203號舖推介指數 🤰🤰(2/5)好味指數
今日晏晝又係返學🎒嘅日子,我哋嚟咗何文田飲茶🫖

翡翠鮮蝦腸粉:裏面竟然有翠玉瓜,真係好奇怪嘅配搭,不建議🤭

鮮蝦炸雲吞:呢個真係非常之香脆,亦都好足料,值得一讚!😄

茶皇殿 (何文田)
何文田佛光街80號何文田廣場2樓203號舖

推介指數 🤰🤰(2/5)
好味指數 🤰🤰🤰(3/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
環境推介 🤰(1/5)
人均消費: $90