2013-08-30
好少可食完一間餐廳會打食評, 但係尋日我同班朋友食完呢一間覺得真係好好食, 價錢超值,服務又一流, 食物水準好好因為朋友生日, 所以一個月前就係openrice度搵下食邊間餐廳好,想試下d高級餐廳.. 但又唔想太貴, 最好可以有少少私人feel D既..又諗住就朋友係銅鑼灣放工就腳, 所以都搵返大約呢一個區既餐廳..最後搵到呢間係天后既 a la umai .. 地鐵搭一個站再直行就到, 方便快捷!!我地book左6:00pm.. 一去到, 未有其他客住, 可能我地book得太早XDstaff帶左我地去坐近window既4人位.. 因為6:00去到既關係而又坐近window, 所以完全睇到日落阿!!!! 個view 勁靚!!之後就order左個生蠔set同每人一個dinner set!生蠔set唔記得幾錢, 但好新鮮, 好鮮甜, 好厚肉, 有5款蠔,每款兩隻.staff教我地由左起開始食.. 另外重有兩隻大蝦sashimi.. 好爽肉又厚,正!!!!之後開始入dinner set.前菜我自己叫左客鵝干. 我估都估唔到原來係咁大舊!!好香口, 煎得好香, 油分control得好好. 絕對
價錢超值,服務又一流, 食物水準好好
所以完全睇到日落阿!!!! 個view 勁靚!! 之後就order左個生蠔set同每人一個dinner set! 生蠔set唔記得幾錢, 但好新鮮, 好鮮甜, 好厚肉, 有5款蠔,每款兩隻.
之後開始入dinner set. 前菜我自己叫左客鵝干. 我估都估唔到原來係咁大舊!!
好香口, 煎得好香, 油分control得好好. 絕對必食!!! 另外朋友叫左個薄片和牛做前菜. 本身對D生生地既牛肉唔多興趣.
但呢款如果夾埋onion 食.. 都不錯!!! 終於黎到主菜, 我自己叫左個羊架!!! 好香, 唔會好"so"味!
因為羊架好好味既關係.. 唔記得左點隔離個3個source XD 另外朋友叫左個頂級安格斯肉眼, 聽個名已經好正!
食落一流, d肉好香,好"林" 加埋紅酒汁. 正阿!!!~~~~~
我地重另外叫左個甜品拼盤 靚到我地影左好多張相!!! 上面果個係棉花糖!!!
整得好靚!!! 另外我個人都好鐘意佢寫a la umai.寫得好靚靚><
但反而macaron就麻麻地..
最後朋友生日當然就叫左個佢最愛既心太軟啦! 好好味!!!! 整得個時間岩岩好, 一食就流哂chocolate 出黎!
但佢同出面餐廳唔同. 比較無咁甜.. 似係用左dark chocolate濃度高既黎整!!!
但又唔會話苦! 一流阿!! 最緊要係可以寫"happy birthday"!
順帶一提. 個ice cream食落唔似平時買到既ice cream..
食落出面買到既咁肥膩..唔識點形容, 但你一食落就覺得係唔同!!!
值得一試!!!
Other Info. :
個人認為, 以服務, 食物, 價錢, 環境, 心思, 情調, 格調, 地方, 私人, 來說..
呢間餐廳係好值得一去!!!!!
特別係慶祝紀念日!!!
係一間值得選擇既餐廳:)