2014-11-06 1095 views
今日終於可以約我新同事食Lunch,我哋沒有諗定一間餐廳,不過打算上去SOHO區搵求其一間食下飯,傾下計,橫掂SOHO區比較容易WALK-IN 搵位。結果我揀咗呢間「ANTIPASTO Pizza Pasta & Steak」試下。大家都係第一次來食,係因為我哋睇佢哋Menu吸引去試,見到佢哋Lunch Menu $108 plus 10% services,都覺得OK,同埋即刻有位坐,時間上慳唔少,而且環境唔錯,靜靜哋。我哋首先食Bread先,試下佢哋醬,有D 黃介醬味加沙拉醬,都好fresh。今日我同我同事都叫呢個Set Lunch,至於佢Soup of the Day「南瓜湯」,而我揀咗「羊奶芝士茄子卷」,因我好LIKE 芝士,所以試下。買相同味道都OK,一啲都唔覺得好「SO」。主菜我哋都揀咗「炭燒肉眼扒」,不過我覺得over cooked咗D,唔知有冇關係,我叫咗7成熟,有少少燒焦味。驚喜位,就係有飯後甜品「New York Cheese Cake」。件蛋糕細件咗少少,但味道好好重芝士味,再加一球香草雪糕,好正呀! 重要我哋飲埋杯熱咖啡,好滿足。總括來說,今日埋單$237,即每
今日終於可以約我新同事食Lunch
Menu
羊奶芝士茄子
炭燒肉眼扒
。總括來說,今日埋單$237,即每人平均消費$120左右已經加一,中環來說價錢都合理。

New York Cheese Cake
2014-11-06
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
羊奶芝士茄子