2018-05-09 3152 views
平日星期二既即興飯局 成班友人都好中意打邊爐 所以就想搵間好味高質既火鍋店試下最後係冇book位既情況下去試一試大紅袍既邊爐同事之前推介金屋藏嬌湯底 話好似好好味 咁就黎試下個湯底啦 依個湯底有半隻雞 花膠碎 仲有個迷你冬瓜盅係個鍋入面 好豐富 上果陣仲有個職員幫我地剪碎隻雞同埋個冬瓜盅 服務好好 一飲個湯 個個朋友都好意外 話好好味 雞味好濃郁 正!!!! 打邊爐個湯底真係好重要 我建議落食物之前要飲多幾啖個湯 如果唔係就有其他食物既味😂由於同行友人唔食牛同海鮮 所以都冇試過 😂😂😂淨係叫左好多其他既食物 包括有鴨血 魚皮 紫菜響鈴 粉絲 午餐肉 付皮 椎山 窩荀 生菜 芝士墨丸 西班牙豬肉 當中既魚皮同埋響鈴都係即炸 魚皮我自己就覺得好好味 響鈴就可以啦 芝士墨丸係自家製既我覺得 係cream cheese 黎 唔會流出黎😂但好重芝士味 好唔好味就見人見智4個人食都係食左每人2百幾蚊我覺得都幾合理 環境都幾靚 4個人食都比左張大枱我地 感覺好好下次一定會再食過
平日星期二既即興飯局
成班友人都好中意打邊爐 所以就想搵間好味高質既火鍋店試下
最後係冇book位既情況下去試一試大紅袍既邊爐

同事之前推介金屋藏嬌湯底 話好似好好味 咁就黎試下個湯底啦
依個湯底有半隻雞 花膠碎 仲有個迷你冬瓜盅係個鍋入面
一飲個湯 個個朋友都好意外
話好好味 雞味好濃郁 正!!!!

由於同行友人唔食牛同海鮮 所以都冇試過 😂😂😂

環境都幾靚 4個人食都比左張大枱我地
感覺好好
下次一定會再食過

2018-05-08
$250 (Dinner)
  • 金屋藏嬌