2017-03-11 290 views
是晚約左朋友gathering,其實都係無咩計劃下,見呢間餐廳無咩人,所以入左來。門口已經見到個餐牌,其實小妹覺得,都唔算平架不過又咁,入到去就覺得個環境同裝修又真係幾好,幾舒服。諗返起個名,同個裝修其實都幾match,係心機之作,小妹最欣賞呢d 好啦,係門口都已經有心水,所以入去都好快叫餐。是日餐湯係南瓜湯,兩位朋友就揀左沙律朋友表示沙律就係正正常常咁啦反而小妹個湯我又覺得幾好飲啵,口感夠滑,而且味道夠濃首先上菜係個蝦肉意粉老老實實,呢個賣相一般,食落都係普普通通 朋友話齋,hea左少少,簡單左少少 d蝦肉唔係好大隻,似一般蝦仁,配菜量亦唔多,少少紅椒配搭,顏色外表都差少少了跟住到小妹揀既三文魚第一個菜無咩驚喜,但見到呢個上菜個陣都有返少少期望,畢竟個賣相有心機好多食落個三文魚煎得恰當,唔會太乾 味道岩岩好,又唔會太咸 因為小妹都好中意食胡麻沙律,所以呢個餐好岩我食 不過男士可能就未必夠食啦最後到呢個帶子意大利飯呢個睇落都好吸引 見佢有成四粒帶子,都算唔錯食落呢個真係幾好食呢個飯食既時候有陣陣香氣,應該係香菜既作用 個意大利飯亦都唔錯,唔會太濕又唔會太『杰』最後最後叫跟餐飲品,待應
門口已經見到個餐牌,其實小妹覺得,都唔算平架
好啦,係門口都已經有心水,所以入去都好快叫餐。
跟餐湯或沙津
是日餐湯係南瓜湯,兩位朋友就揀左沙律
朋友表示沙律就係正正常常咁啦

反而小妹個湯我又覺得幾好飲啵,口感夠滑,而且味道夠濃
忌廉蝦肉意粉
首先上菜係個蝦肉意粉

老老實實,呢個賣相一般,食落都係普普通通
朋友話齋,hea左少少,簡單左少少
香煎三文魚配胡麻沙律
跟住到小妹揀既三文魚

食落個三文魚煎得恰當,唔會太乾

味道岩岩好,又唔會太咸

因為小妹都好中意食胡麻沙律,所以呢個餐好岩我食
不過男士可能就未必夠食啦
菠菜帶子意大利飯
最後到呢個帶子意大利飯

呢個睇落都好吸引
見佢有成四粒帶子,都算唔錯

食落呢個真係幾好食
呢個飯食既時候有陣陣香氣,應該係香菜既作用
個意大利飯亦都唔錯,唔會太濕又唔會太『杰』
最後最後叫跟餐飲品,待應表示加錢可以轉特飲,不過朋友們最後都係叫左一般凍咖啡凍奶茶

加錢轉飲抵唔抵就見人見智啦,小妹望完就無咩興趣

小結:
餐廳環境裝修係唔錯,不過唔算好大間,食到一半人多既時候有少許嘈吵
食物中規中距,未算大驚喜,不過三五知己相聚都可以的
價錢小妹覺得偏貴,最後埋單有加一,三個人三個餐平均每人$188
2017-03-06
$188 (Dinner)
跟餐湯或沙津
香煎三文魚配胡麻沙律