2020-10-28 2339 views
呢間餐廳係見有位Youtuber介紹,話要預先book位,仲要預留定菜先,就專登黎食,間餐廳個位置有啲難揾,係條巷仔入面。Book位順便就預留埋一份例牌燒鵝($155)。賣相係靚,不過食落係肥膏偏多,但味道係香,肉味都重,個皮都脆身,但就真係肥咗啲。椒鹽九肚魚($98),其實我覺得冇乜椒鹽味,似係有加小小調味,之後炸咁。脆皮燒腩仔($135),呢個幾推介,好脆同個油脂分佈得好好,食每一舊都好過癮。風味茄子($88),都算招牌菜式之一,不過唔知係咪調味重手咗,呢碟好鹹。其實呢間餐廳既食物表現中上,不過環境同服務有待改進。啲位置係相當逼,直情要背貼背,加上睇得出員工對熟客就特別好招呼,本身我地仲打算嗌糯米雞翼既,嗌咗話有,轉頭又話冇,但係就見到隔離枱熟客遲我地小小嗌,但佢地就有。熟客都係由新客做起,如果客人可以感受到餐廳對新客既熱情,同環境可以稍為再執下,應該會更好。
Book位順便就預留埋一份例牌燒鵝($155)。
明爐古井燒鵝

椒鹽九肚魚