2017-09-13 117 views
香港人放假都喜歡去飲茶,過一下慢活的時光,又可以與家人聚一聚。前幾天與家人來到飲中午茶,之前預約好座位,黎到部長就即刻安排入座。店內裝修優雅,左面一大幅相連的荷花畫非常美麗,點綴了整間中菜餐。打開點心見到有各款點心、小食、湯飯麵,附圖俾大家參考一下。我地一共點左4款點心,一碟炒河。哩籠鮮蝦餃粒粒都好大粒,一咬開食到蝦肉好爽,蝦餃皮唔厚,好食。叉燒包鬆軟,都大個,唔錯!牛肉球食得出牛肉好新鮮,淋上喼汁食真係好好味。蘿蔔糕煎得好香,有蝦米、臘腸等材料,好足料,入面仲食到粒粒蘿蔔。哩碟滑蛋蝦仁炒河金黃色未食都已經覺得好正,仲有大大隻蝦,河粉炒得唔會好油,撈埋蛋汁同蔥粒食好味道。黎個大合照先 哈哈!哩餐食得好滿足,環境又咁靚,這就是放假的意義。

打開點心見到有各款點心、小食、湯飯麵,附圖俾大家參考一下。
牛肉球食得出牛肉好新鮮,淋上喼汁食真係好好味。
山竹牛肉球
香煎蘿蔔糕