2019-09-06 2967 views
城大 City Top 嘅食物質素一向唔錯,環境又靜謐舒適,今日就跟同事再會一下呢間餐廳~楓蜜三文魚扒 (套餐價 $89)✨Lunch set 包左是日餐湯或凱撒沙律,今日嘅餐湯係西蘭花湯,一聽到就覺得好新奇想試下~ 原來是將西蘭花磨成蓉再放湯,質感幼細到食唔到任何西蘭花🥦 味道都頗為別緻,可以一試~✨全塊三文魚扒都係魚腩,一條骨都冇,好方便🤩 魚皮煎得幾香口,而魚腩位置肉質又夠嫩滑,魚味香濃,正!🥰✨我選擇左跟薯蓉,薯蓉質感柔軟細滑,非常creamy😛😛✨醬汁都係一大亮點,酸酸甜甜咁同三文魚和薯蓉味道好相配~✨飲品方面我選擇加 $3 要熱水蜜桃茶,其實只係蜜桃味嘅茶包,味道略為苦澀,一般般~總結,無論係環境定係食物質素都唔錯,值得一試😊

楓蜜三文魚扒

楓蜜三文魚扒 (套餐價 $89)

✨我選擇左跟薯蓉,薯蓉質感柔軟細滑,非常creamy😛😛

✨醬汁都係一大亮點,酸酸甜甜咁同三文魚和薯蓉味道好相配~

總結,無論係環境定係食物質素都唔錯,值得一試😊
2019-09-06
$90 (Lunch)
楓蜜三文魚扒