2023-11-17
響大圍內街搵下野食行行下聽到呢度竟然有live band show傳出黎,細看menu原來都有Signature 既Dinner Set, 一於就入去try try.二人餐menu都相當豐富有頭盤,小食,餐湯,主菜同意粉而且選擇都好多是日既精選生蠔係黎自法國🇫🇷生蠔🦪新鮮肥美帶有濃濃海水味, 最怕出面好多都沖到好淡,搞到冇哂鮮味香烤大啡菇釀蒜香牛油田螺大啡菇咬落極juicy,田螺起埋肉,食落好方便配埋落個菇度,成件事好夾香煎鵝肝鵝肝size都幾大件,煎得外脆内軟,鵝油香十足招牌蟹肉龍蝦濃湯🦞好濃郁既龍蝦味,飲落唔咸,味道很好同同行友人飲到刮碗😂香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵有3大隻帆立貝, 意大利麵軟硬適中,係我鐘意食既口感5小時慢煮美國威靈頓牛柳最期待的威靈頓牛柳,第一次食金黃既酥皮配上嫩紅色牛柳牛柳熟成度做得剛剛好,食落好淋唔靭而酥皮入面搽左啲鴨肝醬,食落好香是日精選甜品- Tiramisu沒有很甜,好岩我胃口響呢個咁有氣氛同環境Chill住嘆野食同埋邊聽住首首耳熟能詳既歌真係完全諗唔到自己係置身響大圍聽到歌手話自己逢星期四 7:30 -9:30都會駐場的,鐘意聽live band同
二人餐menu都相當豐富
有頭盤,小食,餐湯,主菜同意粉
而且選擇都好多
是日既精選生蠔係黎自法國🇫🇷
生蠔🦪新鮮肥美
帶有濃濃海水味,
最怕出面好多都沖到好淡,搞到冇哂鮮味
香烤大啡菇釀蒜香牛油田螺
大啡菇咬落極juicy,田螺起埋肉,食落好方便
配埋落個菇度,成件事好夾
香煎鵝肝
鵝肝size都幾大件,煎得外脆内軟,鵝油香十足
招牌蟹肉龍蝦濃湯🦞
好濃郁既龍蝦味,飲落唔咸,味道很好
同同行友人飲到刮碗😂
香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
有3大隻帆立貝, 意大利麵軟硬適中,係我鐘意食既口感
5小時慢煮美國威靈頓牛柳
最期待的威靈頓牛柳,第一次食
金黃既酥皮配上嫩紅色牛柳
牛柳熟成度做得剛剛好,食落好淋唔靭
而酥皮入面搽左啲鴨肝醬,食落好香
是日精選甜品- Tiramisu
沒有很甜,好岩我胃口
響呢個咁有氣氛同環境
Chill住嘆野食同埋邊聽住首首耳熟能詳既歌
真係完全諗唔到自己係置身響大圍
聽到歌手話自己逢星期四 7:30 -9:30都會駐場的,鐘意聽live band同busking既可以去下呀
Lemonade
Sapporo Draught