2022-11-13
♨️Top Town 中環士丹利街28號31樓@toptown.hongkong @toptown.hk ♥️中環意大利酒吧餐廳新開無耐,open window環境優美又舒服,一入去見到九成都係外國顧客環境同氣氛已經好好,絕對係拍拖、慶祝或朋聚好地方,本身對食物都幾有期望,點知⋯⋯⋯好彩係叫咗兩樣食住先,諗住一陣先再叫其他主菜及飲品,但試咗海鮮盤可以收工唔使再叫😓一向我好少喺食評度提及價錢,今次共$1800,平貴與否見仁見智,但我就覺得絕對唔值,好似俾錢食環境咁囉,仲諗住再叫埋個牛真心好彩冇叫到😓🔷Handmade bread個麵包真心好好食,外脆內淋好高質,食完一盤再叫多一轉🔷Mussels and clams $268個汁好惹味,直接用麵包店啲汁仲好食,青口同蛤就普通貨色,唔肥唔夠新鮮,有啲似超市貨色🔷Seafood platter $1288(King prawn, Boston lobster, oyster, crab legs, seallops)先食扇貝,好似幾大隻,但冇乜鮮味蠔,好薄唔肥冇海水味龍蝦,大隻有肉但唔爽口唔彈牙,膏都冇滴而且又係冇味凍冰冰大蝦,一拎起個頭甩晒,而
中環士丹利街28號31樓
@toptown.hongkong
@toptown.hk
🔷Handmade bread
個麵包真心好好食,外脆內淋好高質,食完一盤再叫多一轉
🔷Mussels and clams $268
🔷Seafood platter $1288
先食扇貝,好似幾大隻,但冇乜鮮味
蠔,好薄唔肥冇海水味
龍蝦,大隻有肉但唔爽口唔彈牙,膏都冇滴而且又係冇味凍冰冰
大蝦,一拎起個頭甩晒,而且啲肉好硬
蟹腳,都係咁上下凍凍地冇乜味
(總括嚟講,我覺得比普通酒店buffet還要差嘅質素,但呢盤野收我$1288,立即嬲嬲豬了)
🔷Sparkling water @$38
唯一好嘅就係不斷refill sparkling water, 食到呢個地步嘢飲都費事嗌lu
食物:7/10
抵食:6.5/10
環境:8.5/10
。
#食在中環 #中環美食 #centralfood #finedinning #食環境 #seafood #seafoodlover #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodstagram #foodphotography #hkfoodieblogger #hkfoodpic #打卡餐廳 #慶祝 #celebration #不要影響心情 #chillvibes #chill #意大利菜 #失望食評 #香港美食 #美食推薦 #美食日記