2019-03-01
成日搭車都經過彌敦道562號呢棟野, 個外觀好搶眼, 今次就一於黎呢到食個飯啦~入到黎發覺呢到暗暗地, 感覺好舒服同relaxing, 情調都相當唔錯~夜晚無set dinner, 都係散叫既~收藏佢地Openrice就會送湯同餐包~ 不過個餐包好硬阿....水牛城單骨雞翼~ 單骨雞翼既設計令到食既時候方便好多, 個汁都好入味、完美地掛左係雞翼上面~黃金芝士大蝦意大利飯....食落先知, 原來黃金係加左蛋黃既意思! 呢個配搭真係第一次見, 好有創意! 三文魚子醬蝦子意粉, 呢個都係一個fusion菜wor....中式蝦子配上西式既煮法~ 個人認為呢個味道比個飯好, 比較容易接受~~ 但創意分已經滿分左@@加左煙肉、蒜頭、三文魚子係入面~ 呢杯叫做度蜜月~ 係桃蜜橙汁~ 好香甜阿!最後叫左個日本水蜜桃雪葩! 雪葩既感覺比一般雪糕幼滑好多, 連出面既蜜桃都食得架~ 最後埋單兩個人食左522蚊~ 佢勝在環境好舒服、台同台之間既距離比較遠, 傾計岩哂~
夜晚無set dinner, 都係散叫既~
加左煙肉、蒜頭、三文魚子係入面~