2022-05-03 106 views
好耐無食晚市 發現東角附近開左呢間越南🇻🇳餐廳 比佢二樓既燈籠吸引 所以選擇左佢做晚餐據點叫左五樣野第一樣黎到既系甘蔗汁 可能佢本身送上黎前已經吉過 我再吉多左一次 第一杯既柑桔味好重😂我覺得直頭cover左甘蔗汁味👀第二樣上既系招牌炸兩 因為本身都中意食炸兩 所以對佢有一定期望 但最後都無咩驚喜🤨之後就上左軟殻蟹🦀 味道都系一般 但個醬汁頗特別 幾refreshing 但吾系人人中意第三道上既系大叻炒夜香花 員工同我地講呢個菜同龍豆都好特別 所以我地決定叫其中一個試下 本身都吾抱有好好味既期望 但食落都爽口好味 算系有驚喜😆第四道系紫蘇葉蒸羊肉因為店員話佢地既羊都系招牌 所以諗左一陣到底叫咩菜式好 羊肉串系吸引但普通 所以最後揀左吾常見既蒸羊肉 味道吾錯羊肉都嫩同埋無羊騷味 紫蘇葉偏多 我地吾太好紫蘇葉 最後變到有啲浪費最後出場既系酥炸象魚本身我見到相系覺得賣相吾吸引 有啲恐怖 所以吾諗住揀 但同行既人話一場黎到就試下啲特色野啦 所以就叫左 除左魚 佢仲有米紙 香菜 蕃茄 青瓜 檬粉 做配菜 仲可以refill 仲會有主廚出黎教點樣食同包 服務真系好好不過敗筆系我地發現條魚未熟 店員

叫左五樣野

紫蘇葉蒸羊肉

第四道系紫蘇葉蒸羊肉

酥炸象魚

最後出場既系酥炸象魚
不過敗筆系我地發現條魚未熟 店員解釋因為佢條魚太大條炸既時間可能短左加上我地即場叫 佢地無足夠時間解凍 佢地都即時幫我地拎反入去翻炸 可惜第二次拎出黎都系有啲位未熟🥶 結果又拎入去翻炸多次..最後時間關系我地外賣走 不過佢地既服務態度都好好 仲比左好多配菜

個人覺得晚市小菜方面價錢偏貴 CP值吾太高….
大叻炒夜香花
酥炸象魚