今日收工同朋友去咗新都會嘅The salted Pig,如果鍾意環境開揚啲可以坐出邊嘅半開放式嘅卡位,座位都好寬敞舒適,另外都有較隱閉嘅另一面環境,相對會再靜啲。我哋2個女仔食,叫咗一份蝦沙律、一份小食同一個主菜,份量啱啱好﹗特別中意嘅係大蝦沙律﹗Prawn Salad $162我個人最喜歡嘅估唔到反而係呢個大蝦沙律,大蝦應該用咗牛油香煎咗兩邊,而且唔使剝殼,輕鬆易食,識落都好爽口彈牙,加埋開胃嘅沙律汁,同埋蕃茄仔配牛油果同芒果粒,真係好容易令人想keep住不斷食。Crab Cake $138Crab Cake上枱嘅時候係熱辣辣,總共有兩件crab cake 都幾大件,食嘅時候我哋都切開一半慢慢食,外皮酥脆,見到裡面有一絲又絲嘅蟹肉Pork Tomahawk $251賣相相當唔錯,肉質厚實爽口,加埋調味醬料中和返油膩感~薯條都新鮮而且仲有椰菜仔做配菜,整體份量都夠飽~

Prawn Salad $162
Prawn Salad