2024-10-12
觀塘有好多隱藏喺工廈嘅餐廳,喜歡周圍搵好嘢食同試新嘢嘅我,今次好好彩搵到呢間超正嘅西餐。餐廳裝修風格充滿日系優雅小清新,感覺悠閒舒適Menu主要都係呢個dinner set,從 welcome drink到甜品,非常豐富吸引Welcome Drink接骨木花薑啤配湯力泡沫味道清新,連個泡沫都有味道㗎Trio Starter超級精緻嘅Starter - 阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子、青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼、伏特加西瓜•刁草忌廉發達芝士•竹炭芝士脆片。三款菜式都係創新嘅mix and match,睇上去有啲似分子料理,好吸引,充滿味蕾刺激,好驚喜。Soup椰香烤紅菜頭濃湯,充滿香濃嘅紅菜頭味道,感覺好健康。而是日餐湯係甘筍粟子忌廉湯,creamy 美味。Main慢煮法式鴨胸牛肝菌意大利雲吞,雲吞非常出色,雲吞皮al dente有嚼勁,充滿蛋香,裏面嘅牛肝菌香味獨特濃郁。鴨胸肉好濃鴨香味,同平時常見嘅鴨胸片有好明顯嘅分別。澳洲M5 威靈頓牛柳,做得非常出色酥皮做得挺身,賣相好靚。裏面包住嘅牛柳鮮嫩粉紅,質地軟腍,再配埋夾於酥皮同肉之間嘅蘑菇醬,真係不得了。Trio Dessert Pla
餐廳裝修風格充滿日系優雅小清新,感覺悠閒舒適
Welcome Drink
接骨木花薑啤配湯力泡沫味道清新,連個泡沫都有味道㗎
Trio Starter
Soup
Main
Trio Dessert Platter
超級精緻嘅甜品盤,有豆腐芝麻柚子撻、紅棗桑椹意式沙冰、青梅酒薄荷氣泡水,同Starter 一樣充滿創意同驚喜,打卡一流。
Outro
青瓜檸檬花蜜茉莉茶,淨係聽個名都知道非常清新,加入多種食材,味道豐富 。65%黑朱古力,可可味香濃,又唔太甜。