2010-08-30
看過多篇食評都對龍皇嘅食物讚多過彈,於是襯星期六有空, 光顧下幟哥先!當天點了的點心如下:-xo醬炒腸粉 - 腸粉漿做得幾好,幾滑,炒起上黎唔覺太油膩~沙巴海蝦餃 - 蝦肉爽口, 皮亦沒有黏筷子,一啖一粒~燒汁煎飽 - 攞獎點心之一, 用石窩上,幾別緻, 入口時要小心熱,底部墊上大蔥, 增添香味, 不錯~鮑汁炆鳳爪 - 入口時已經不禁嘩了一聲, 很濃的鮑汁味,$4x 食到如此水準,抵讚 !!藕斷絲連 - 又一攞獎點心,賣相精緻,但口感,味道卻一般, 吉士配上芒果和鮮蝦,有點格格不入,即場向幟哥本人反應,待改進!!蜂巢芋角 - 烤漿做得不錯, 入口鬆化,不覺油膩,食完望到墊底的紫菜還是乾身的!!山竹牛肉 - 一般,沒特別鹹水角 - 炸得脆口,熱辣辣,幾好~桶裝豆腐花 - 好滑,好香豆味,比起南丫島阿婆豆花還要香滑,$58一大桶,超值推介!!一點食到三點, 三位都不過是$4xx, 物有所值, 環境,食物,服務皆值得一讚,中途還俾我地見到幟哥本人, 還得到二位好人嘅男,女部長幫忙,叫了幟哥出黎同我地影相,令呢餐茶梗加完美,一定會再次幫襯!!眼見之前食評經常話龍皇侍應服務倒米,但今次見到的侍應
當天點了的點心如下:-
沙巴海蝦餃 - 蝦肉爽口, 皮亦沒有黏筷子,一啖一粒~
山竹牛肉 - 一般,沒特別
鹹水角 - 炸得脆口,熱辣辣,幾好~
眼見之前食評經常話龍皇侍應服務倒米,但今次見到的侍應都很好,很友善,尤其幫我地叫幟哥出來的2位部長!!