2021-11-02
位於尖沙咀嘅The Butterfly Room兩個月前預約的下午茶,雖然限時兩小時,但評價都好高餐廳地方唔算大但好優雅,牆上掛咗好多名畫,但都係對食物吸引我多啲首先每人送咗杯香檳🍾️或有氣茶給我們,而每隻杯都畫上圖案,好特別蘑菇湯:細細杯但好香濃,我一個人都可以飲哂4杯無問題三文治🥪:4款咸三文治好好味,特別是黑松露三文治,松露味好香好香鬆餅有兩款(有提子🍇或無提子),我就鍾意無提子那隻多啲,Buttercream 好香濃;橙味&士多啤梨jam應該homemade嘅,都好好食甜品車有兩架,一架差不多全部係朱古力,甜品係無限制任食的。朱古力好香但每樣跟朋友分半件就已經好飽喇甜品選擇都算幾多,我都未試得哂,不過真係食唔落拿破崙餅:呢個真係好好食,多層又鬆脆,我食咗兩件因為甜品真係好膩,所以今日唔飲咖啡要飲茶消滯。我個人比較喜歡「The Butterfly Room Blend」&「Jasmine Queen」,清清口又食多件甜品。今次試唔哂咁多款甜品,下次要再來💪🏻
蘑菇湯:細細杯但好香濃,我一個人都可以飲哂4杯無問題
甜品選擇都算幾多,我都未試得哂,不過真係食唔落
拿破崙餅:呢個真係好好食,多層又鬆脆,我食咗兩件