2024-10-03
同友人晚上嚟食晚餐,坐係窗邊睇住旺角夜景,真係好有feel呀!餐廳環境舒適,有落地大玻璃,景觀好靚!餐廳會提供寫字畫圖案係甜品上,店員仲會幫忙影即影即有相片比我哋留念,真係好細心呀!呢到每日7點前離座就有8折優惠,而8點半後入座就有85折優惠,特別紀念日、生日就可以嚟呢到慶祝每人點咗一款湯 [ 廚師精選濃湯配蒜蓉包 $48 ] 今日廚師精選係"香草忌廉湯",湯底滑順,香草味淡淡地襯托住忌廉,唔會過於膩口。配上香脆蒜蓉包,真係好正!蒜蓉包外脆內軟,浸湯食真係好滿足接住嚟就係 [ 先鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包 $68 ] 呢碗湯鮮甜好味,龍蝦肉鮮嫩,湯底濃郁,仲有少少香料點綴,味道層次好豐富。配上香脆蒜蓉包,更加好味沙律類叫咗份 [ 煙熏三文魚凱撒沙律 $88 ] 煙熏三文魚味道獨特,搭配新鮮爽脆生菜,香濃嘅凱撒醬,口感清新好味[ BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 $148 ] 豬肋骨肉質嫩滑,骨同肉都有分離效果,BBQ醬甜中帶少少煙燻味;薯條炸得金黃香脆,簡直係完美嘅配搭10吋厚批嘅 [ 招牌明太子海鮮薄餅 $138 ] 薄餅底酥脆,上面鋪滿三色椒、洋蔥、小龍蝦、蟹柳、 吞拿魚、煙三文魚、明太子、
10吋厚批嘅 [ 招牌明太子海鮮薄餅 $138 ] 薄餅底酥脆,上面鋪滿三色椒、洋蔥、小龍蝦、蟹柳、 吞拿魚、煙三文魚、明太子、 芝士、紫菜、木魚,食多口感豐富多層次,味道香郁又唔會油膩,越食越惹味
最後個甜品,叫咗呢款 [ 開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕 $98 ] 甜品有寫字服務,甜品上寫上我同好友個名,三朵玫瑰花仲畫得好靚。呢個蛋糕外層微焦,入面好順滑,開心果味道好香,芝士味濃,配上奶蓋,口感非常豐富
飲品就叫咗梳打系列嘅 [ 蝶豆花柚子梳打 $48 ] 及 [ 蜂蜜柚子檸檬梳打 $48 ] 兩款口感都好清新,特別係蝶豆花柚子,顏色夢幻,味道清甜,飲落去好舒服。而蜂蜜柚子檸檬則有一啲酸酸甜甜,越飲越開胃