星期三去shopping之後經過呢間鋪頭,比鋪面既gelato吸引左我同朋友去試試呢間餐廳😋 估唔到除左甜品之外佢既主食都做得好好!1.紅茶匯聚 crepe鋪頭主打Crepe,嗜甜既我梗係嗌返個甜Crepe試試佢。呢個紅茶Crepe,蛋皮好有蛋香味,咬落去啖啖都係完全唔會太甜既紅茶custard,面有朱古力碎,仲要皮裏面有啲曲奇碎,多重口感,幾啖就比我地清晒!呢個crepe仲有得試埋佢地啲gelato,我地揀左榛子味,gelato食落俾雪糕真係幼滑啲,仲要用料比較健康,罪惡感都少啲。佢啲咸crepe望落其實都好吸引,下次真係要黎試試佢!2. 和牛漢堡配薯條 平時出去食牛和漢堡好多時塊漢堡都會乾爭爭完全唔似和牛,但呢一到既肉係真係好juicy食得到肉汁!個包有好香既牛油味,裏面既材料勁豐富,脆片芝士、洋蔥、磨菇,每一啖都覺得勁滿足!望落正常size但我同妹妹食左各一半已經飽左😅😅 最後仲剩返啲薯條😅呢個main真係好味又抵食3. 帶子蘆筍意大利飯呢個係一個比較清淡食落較fresh既飯,啲汁係白色但唔係好膩既奶油汁,而係一個充滿露荀原味既汁~ 食完重口味既和牛漢堡再食返呢個解膩🤣 帶子煎得

1.紅茶匯聚 crepe

2. 和牛漢堡配薯條

3. 帶子蘆筍意大利飯
呢個係一個比較清淡食落較fresh既飯,啲汁係白色但唔係好膩既奶油汁,而係一個充滿露荀原味既汁~ 食完重口味既和牛漢堡再食返呢個解膩🤣 帶子煎得好好唔會太生太熟,調味都ok. 除咗煎帶子,仲有好多細粒帶子同埋蘑菇等配菜

仲有好多其他野想試!!係會想返兜既餐廳!!