2018-03-17 213 views
最初知道有呢間餐廳,係因為日日搭車,架巴士必定會o係長沙灣道、荔枝角同長沙灣中間o個個彎位等燈位停一陣,次次都會望到佢大大隻門牌,而且通常都係處於肚餓o既狀態。耳聞目染,久而久之真係想搵日試下。之後搵到人陪我食,但就番朋友方便,所以book o左太子呢間總店。餐廳外面擺o左d 好靚o既旋轉木馬同摩天輪玩具擺設,內裡有一個corner 貼滿食客o既即影即有相,同大家一齊share happy moment;另一邊鏡則貼o左d 求婚波波,可能無耐前有人曾經book 過來求婚唔出奇~我自己點o左個晚餐,以香脆豬手配燒汁為主菜($168 未加一)。我覺得首先份量幾好,肉幾juicy,而塊皮真係做到薄脆,出面食呢類燒肉有時層皮會燒到好膠好硬好韌,成塊牛皮咁要嚼好耐又咇晒d 油出o黎,但係e 度就好易切得開。除o左燒汁,佢仲有跟埋茄汁同mustard,個人鍾意點mustard 多d。跟餐有份standard o既甜品同餐茶,但分別都可以加錢升級,會有本專屬o既甜品同飲品menu 可以參考。靚女職員話是日甜點係個唔知乜o野mousse,咁擸下仲有咩選擇,見加$25 就可食到原價$48 o既朱古力心太

田園沙律
(可能係) 椰菜忌廉湯
香脆豬手配燒汁 ($168)
香脆豬手配燒汁

跟餐有份standard o既甜品同餐茶,但分別都可以加錢升級,會有本專屬o既甜品同飲品menu 可以參考。靚女職員話是日甜點係個唔知乜o野mousse,咁擸下仲有咩選擇,見加$25 就可食到原價$48 o既朱古力心太軟連mövenpick 雪糕球,咁就梗係呢個啦!
朱古力心太軟 (跟餐加$25)

個心太軟比想像中甜,不過個texture 軟硬度我幾鍾意。而mövenpick 不嬲識食o既都係食雲尼拿味,$25 實在太值得加喇!
朱古力心太軟

至於餐茶,一樣升o左級。想飲凍朱古力,咁佢都有好幾款,咩o野玫瑰朱古力同軟綿綿朱古力等等,最後揀o左隻叫「chocolate@paradise」o既相信係招牌調飲(跟餐加$15)。味道唔錯,賣相好有層次感,上面係牛奶,下面係朱古力,同埋原來呢個都有mövenpick 朱古力味雪糕o係頂,好surprise 呀!
chocolate@paradise (跟餐加$15)

呢間餐廳叫得cafe and dessert bar,果然甜品呢d 都係重點。同埋d 員工服務態度十分慇懃,又係要嘉許!
2018-03-02
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
朱古力心太軟 (跟餐加$25)
chocolate@paradise (跟餐加$15)