2017-05-15
今晚好想出街食,諗唔到食咩,見茶木都唔係好多人等,我地一行兩人就等一下。坐底見到有DINNER SET咁就加左30蚊連飲品同甜品,凍飲得兩款,但其中一款賣曬,都係焗飲一款,都少少唔高興,不過紅豆薏米水都正路都算,中菜都唔錯,味道好夾我口味。去到甜品,叫左好大路既BLUEBERRY CHEESECAKE,望落都正常,食落真係想死,好似食一舊膠咁,真係食唔落,忍唔住同職員講,你係唔係放左好多日,佢話日日清,唔會留過夜。我同佢講話口感勁膠,佢答我呢個蛋糕係咁,一個唔好意思既樣,跟住問我要唔要換另一個,咁我當然換,仲叫佢俾一個正常就可以。另一個咖啡蛋糕,望落都好正常,但再一次呆左,個蛋糕底又硬又乾,放左雪櫃兩日既感覺,真係樓下美心都好食好多,早知唔加30蚊......最後都係投降,唔食甜品走。仲以為茶木出名甜品,堅係好好好好好難食
另一個咖啡蛋糕,望落都好正常,但再一次呆左,個蛋糕底又硬又乾,放左雪櫃兩日既感覺,真係樓下美心都好食好多,早知唔加30蚊......最後都係投降,唔食 甜品走。仲以為茶木出名甜品,堅係好好好好好難食