2018-09-13 57 views
好少為左杯野飲上黎打文,但期望越大,失望越大⋯ 呢晚打完邊爐,平日夜晚9點鐘加上打風前夕,黑糖奶呢條街人流比平時少,但幸福堂都估計有20人左右,吹住3號風唔熱,慢慢等又比想像中快好多到,俾左錢後飲品更係快過借貸,1分鐘到手 當我地好興奮讚嘆食神關照令到排隊迅速之際,失望既事情就發生了⋯⋯用飲管撈完後既第一啖係甜、到、漏! !雖然好似廢話,但飲得黑糖的確預左甜,但無預到咁甜⋯奶雖然好厚好滑,但每一口吞落去都有種甜到喉嚨好「乸」既感覺;更失望既係,好多黑糖粒未煮溶(幾肯定唔係「找口感」),飲落好似有沙咁;而佢門口果盤煮俾大家睇既黑糖珍珠已經到達糊狀程度,雖然仲食到一粒粒既爆甜珍珠,同時亦伴隨住一舊舊珍珠與糊仔間的凝結塊物質⋯我唔知呢種係咪叫幸福甜,真係唔識欣賞,或者因為從未得到過(gag黎,但評語係真心)兩間打擂台做對比下,我諗我做好黑奶的決擇了。

我唔知呢種係咪叫幸福甜,真係唔識欣賞,或者因為從未得到過
(gag黎,但評語係真心)

兩間打擂台做對比下,我諗我做好黑奶的決擇了。