2017-06-12 311 views
今日同屋企人早食飯 見餓餓地就去食下人氣頗高既小方糖糖水舖啦~我地叫左三款:一款係紅豆涼粉冰,一款就係風花雪,最後仲有心太軟先講紅豆涼粉冰,底層有紅豆啦,啲紅豆幾淋,唔會太甜,而杯野飲中間係牛乳沙冰,牛乳同花奶打成沙冰之後令到杯野飲唔會過甜,而最頂層就係意大利涼粉,可惜既係個涼粉偏苦。成杯野個combination 唔錯,每一啖都有軟淋淋既紅豆同涼粉以及冰涼既沙冰,形成唔同層次既口感,!惟獨涼粉真心有少少苦!而個風花雪真心推介! 佢係一個豆腐花、日本紅豆、意式涼粉同雪糕既組合黎既~ 先講個紅豆,唔會太甜亦夠淋,讚 豆腐花都好滑~~ 雪糕有7-8款比你選擇 而我就揀左曲奇,勁好味😋 最抵讚既係佢地用一塊冰狀物承托住舊雪糕係碗糖水入面,令到舊雪糕唔會咁快溶,係好細心同體貼 都係個句啦,惟獨個涼粉有啲苦最後心太軟個朱古力勁好味,偏milk chocolate既味道,心太軟個蛋糕base唔會太硬或太軟,個漿溶出黎唔會太稀,反而有啲杰杰地,令到個漿唔會好快蜂擁而出!另外,心太軟可以配兩球雪糕,都係有7-8款比你揀!最驚喜既莫過於當心太軟上碟時,餅師畫左個可愛既姆明公仔出黎 勁可愛!! 推薦大家可

!惟獨涼粉真心有少少苦!

都係個句啦,惟獨個涼粉有啲苦

勁可愛!! 推薦大家可以叫黎睇下佢會畫咩比大家😎😎
2017-06-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$35 (Dinner)
  • 朱古力心太軟