2024-03-19 281 views
☕️觀塘越來越多文青Cafe 又有甜食又有鹹食🫶🏼之前我都去過旺角分店🤝今次再試吓觀塘呢一間先😻🐄Slow Cooked Red WineBeef Cheek w/ Spaghetti慢煮牛面頰配蒜蓉炒意粉🍝☺️估唔到呢個意粉係分開上,牛面頰嘅肉質柔軟、多汁,肉味香濃,以慢煮呢個方式烹調🥘 意粉亦有輕輕炒過,加埋一齊嚟食好味份量都幾多😜😜🧇Egg Salad Waffle蛋沙律窩夫配雜菜沙律🐣🐣🥚呢間舖頭亦都係主打窩😗😙蛋沙律堆到好高😻😻有蕃茄生菜,再加埋軟腍腍熱辣辣嘅窩夫,原來都可以好夾🧇仲有好多沙律菜添🥦🍥Homemade Miced Chicken& Shrimps Cake🦐自家製手打雞肉蝦餅有雞有蝦嘅餅,打得好好彈牙,熱辣辣炸出嚟,食到啲蝦粒,好爽口😋小食嚟講幾好👍Dirty Tiramisu💝🍩髒髒提拉米蘇🍫最後當然要叫個甜品啦,呢度啲甜品款式都好吸引,而且款式都多~ 我左揀右揀,終於揀好🤣🤣🍪髒髒提拉米蘇非常足料,有好多朱古力碎片,朱古力醬、朱古力餅乾,鍾意朱古力嘅一定唔可以錯過!!打卡一流📸🍫💝嗌多兩杯嘢飲🍺🍹🍸Mixed Berry Tea🍓🫐多莓果茶 幾健康亦都養生Mi
今次再試吓觀塘呢一間先😻

🧇Egg Salad Waffle
蛋沙律窩夫配雜菜沙律🐣🐣🥚
呢間舖頭亦都係主打窩😗😙
蛋沙律堆到好高😻😻
有蕃茄生菜,再加埋軟腍腍熱辣辣嘅窩夫,原來都可以好夾🧇
仲有好多沙律菜添🥦

🍥Homemade Miced Chicken