2018-08-14
今日因為一個老人家🧓🏽生日,所以有幸試到依間懷舊餐廳原來聽大家講,依間餐廳好耐歷史架啦佢地因為成日幫襯,所以都叫左好多熟悉既野食,而我就幫手叫個砵仔焗魚腸啦,今餐真係好豐富分別有白果豬肚湯、炸芋泥、梅菜扣肉、琵琶豆腐、霸王雞、生魚片兩食同砵仔焗魚腸先講個湯,見到奶白色已經好吸引飲落當然係無得頂啦到炸芋泥啦,其實我唔太鍾意炸野,所以都係試左一小「舊」,食落都唔錯架梅菜扣肉呢,就因為怕肥,所以都係食左少少,但反而味道上同我之前食ge唔算入味琵琶豆腐都唔錯架,豆腐算嫩滑,唔會太多粉同炸得亦唔會太硬霸王雞食落都還可以啦😋一定要連蔥薑食而生魚片兩食呢,我就最欣賞啦因為做得好出色,唔係炸果款,魚肉真係好滑同入味,好想食好多好多不過,我叫果個砵仔焗魚腸,就無想像中整得咁好食啦,但我地整體都食灑所有野架好厲害加上有得坐房舒服
白果豬肚湯
先講個湯,見到奶白色已經好吸引飲落當然係無得頂啦
炸芋泥
梅菜豬腩肉
琵琶豆腐
琵琶豆腐都唔錯架,豆腐算嫩滑,唔會太多粉同炸得亦唔會太硬
霸王雞
霸王雞食落都還可以啦😋一定要連蔥薑食