2008-03-05 19 views
係時候講返之前發生既事啦,我都未講我食生日飯既野呀!呢一餐係正日既午餐,個日無返到工呀,自己放左自己一日假! 一大早就去左拜太歲,之後就黎左食飯啦~ 之前已經想黎食,不過有人唔記得左我要食呢間,所以我既好朋友兼honey 文廸就同我黎呢間慶祝啦。黎呢間就梗係要食扒啦,我地叫左午餐set,我就叫左牛,朋友唔食牛就叫左龍利柳,個湯就大家都係要忌廉湯,甜品除左個餐有既蛋白蛋糕之外,朋友仲叫左一個橙酒pancakes俾我,個午餐真係好豐富架。個湯其實無咩特別,不過有一樣比其他人好,就係好夠熱~ 飲落去真係好,唔會好似其他d湯唔凍又唔熱咁囉。朋友既魚係好好味既而且又唔乾,都好juicy。食扒既如果有要求就一定要係落order個陣就好講定啦,我唔記得講,所以我件牛唔係五成既,不過又唔係柴皮,一樣都好味,只不過我喜歡生d即。可能我地去食午餐啦,所以d侍應都好趕咁,係我地食到好飽既時候,佢就問我地要唔要即刻食埋個甜品,梗係唔得啦~ 佢地話驚中午1點之後好忙,驚serve唔到我地,我地反而同佢講,可以兩點之後都得,因為我地有大把時間!個橙汁pancakes都好食,酒味輕又唔太甜,不過我都係鐘意食Main

個橙汁pancakes都好食,酒味輕又唔太甜,不過我都係鐘意食Main St. Deli 個brandy sauce多d。個蛋白餅就預左唔太鐘意啦,因為蛋白餅一般都係甜既,太甜既野我都麻麻地。