2014-08-14 3221 views
之前係d blog 見到個high tea 層架好特別,成個雀籠咁,已經想一試,適逢老友生日咪book左黎試下。打電話預約果陣已經有提話outdoor有少少熱,都預左去到會熱架啦。3pm去到拎位,唔太多人,waiter話個tea set預大約20mins,咪周圍影下相,眼見全場都係等食果個high tea set..個架係幾特別,配埋d野食都幾令 。waiter有提要食左最頂果2樣yogurt 同budding先,咁食完,咁我地都有食左先。食完之後,我地咪食返d咸點呀包包果d,咁high tea 一般都係食左咸先食甜,點知到我地想食返甜點的時候。。。就出事了,溶?唔緊要,出水?都算啦。。正當我諗住係朱古力士多啤梨果陣,發現上面有少少發’’霉’’,咁我就叫waiter黎啦,同佢講好似有少少’’霉’’係上到 ,佢望左望之後走去拎左個匙來夾起,之後佢換返一粒比我地,但係無講唔好意思(由於事出突然,都唔記得影相)我地都唔敢食返佢換黎果粒,加上天氣熱,好多甜點都開始係咁溶,同埋見到果粒士多啤梨當堂無咩胃口。之後,盡量食埋其餘的啦,食到有件cake上面有幾粒raspberry,本能反應就係望下

,佢望左望之後走去拎左個匙來夾起,

我地都唔敢食返佢換黎果粒,加上天氣熱,好多甜點都開始係咁溶,同埋見到果粒士多啤梨當堂無咩胃口。之後,盡量食埋其餘的啦,食到有件cake上面有幾粒raspberry,本能反應就係望下有無"霉’’,點知3粒入面有1粒真係有少少"疑似’’
,我地都無再換啦,又無再食,埋單走
其實由佢個set拎黎我地開始食到埋單都係1個鐘多d,食物賣相係吸引,但唔襟擺,要快d食。天氣涼d係到食會舒服d。
2014-08-09
$200 (Tea)
Celebration
Birthday