2022-10-21
今年生日,老公帶咗我去銅鑼灣嘅CulinArt 1862 到食fine dinner 😍。之前聽人講, 呢間餐廳嘅味道超好,而且仲有特色嘅甜品畫!未食知道有得去都超興奮😍成個dinner set 有幾種唔同嘅菜式。每一道菜都非常好食,但我最鍾意以下呢幾樣!💯特色麵包🥯麵包非常好食,分別有法包 ,酸種麵包同意大利Focaccia。呢幾種麵包各有特色。全部都係自家製!出邊唔會食到!💯鱈魚 雅枝竹🐟味道同賣相一流!鱈魚味道鮮甜,同特製嘅配菜一齊食。令到魚嘅味道更豐富。真係食唔停口!💯紅蝦韃靼🦐賣相吸引,顏色紅卜卜。而且勁足料!入邊有勁多紅蝦肉,味道酸酸甜甜同微微嘅紅椒味。俾人一種又開胃又清新嘅感覺。👍🏻💯牛里脊肉🐮一見到就已經心心眼😍見到已經流口水!牛里脊口感好淋,一啲都唔韌。而且牛肉味好重,仲有特製嘅醬汁一齊食。呢個牛肉真係正到不得了!除咗牛肉之外,🥔法式千層薯都一樣咁好食。成個菜式嘅配搭都好match好好味!💯北海道帶子濃湯🥣第一次飲綠色嘅湯。而且仲有大粒帶子喺中間。湯同帶子嘅互相配搭之下,味道超級鮮甜!而且唔會搶過大家嘅味道。超正!❤️💯Dessert presentation🍰成個甜品
💯特色麵包🥯
💯鱈魚 雅枝竹🐟
💯紅蝦韃靼🦐
💯牛里脊肉🐮
💯北海道帶子濃湯🥣
💯Dessert presentation🍰
成個甜品賣相超靚。完全睇得出廚師好用心製作。拎黎打卡真係一流!甜品嘅款式好多,味道唔算好甜同好漏。真係超正超吸引!