2024-10-07 164 views
嗰日我生日,女朋友帶我去里木食鐵板燒,呢係我生平第一次食,所以心情特別期待,因為從未食過咁高級嘅日本菜,真係好感激女朋友破費帶我嚟試食。因為女朋友有book位,所以唔使排隊就可以入座。一入到去餐廳入面好有氣氛,櫥櫃擺滿咗紅酒同日本酒,環境十分舒適,服務員都好親切咁招待我哋。我哋點嘅套餐係贅沢鐵板燒,套餐入面有好多高級嘅食材提供畀我哋享用,呢度我就唔一一介紹,等大家自己嚟試吓。其中有幾款食材係我好鍾意嘅,例如澳洲龍蝦、法國鵝肝配中皮、南非鮑魚、魚湯同埋和牛薄燒。原隻龍蝦新鮮出爐,好好食,龍蝦肉嘅味道好新鮮。南非鮑魚好似係世界最貴嘅海鮮之一,可以食到世界上最貴的海鮮,真係抵,鮑魚有好濃厚嘅鮑魚味,肉質好爽甜。魚湯飲咗亦都十分清爽,鵝肝真係入口即化,非常細膩絲滑,好正。和牛肉亦都香脆嫩滑,當然其他食材亦都非常好食,成個套餐只需$1480,仲可以食到咁多高級又好食嘅食材,真係非常滿意。