2020-01-27 1736 views
朋友生日飯,當日餐廳打電話黎confirm Booking,我就問嗰位侍應切餅費係幾多錢,佢哋話$250蚊,其實我覺得勉強可以接受,但友人覺得唔值,所以我哋決定叫餐廳嘅甜品再寫Happy birthday名。去到餐廳,我八卦再問下侍應切餅費幾多錢,佢答我$350蚊,我真係O左咀,使唔使呃錢呃到咁盡!?問題係見到佢個餐牌嘅甜品,好多只係pudding 同Pie,冇蛋糕揀,超無奈。然後我話我地有位朋友生日,想喺甜品上面寫Happy birthday同朋友個名,佢地竟然話無!!?然後我又問另一個侍應,佢話只可以寫Happy Birthday,無得寫名!!真係一萬個問號,點解可以識寫Happy birthday但係唔識寫個名!??都順便講下佢嘅正餐:Scotch Egg; 偏咸, 多士,太硬!主角:Beef Wellington 你哋見到佢甩晒皮都知道水準啦,牛肉唔算特別有肉味,友人comment 話味道偏淡。Fish and chips:幾好食,我哋幾個都好鍾意食薯條,問侍應可唔可以另外加一份薯條做side dish, 回覆話冇😅 ,真係黑人問號!?冇認真影到啲甜品,見到啲咁唔精美嘅甜品你話

1901 views

都順便講下佢嘅正餐:
Scotch Egg; 偏咸, 多士,太硬!

主角:Beef Wellington

冇認真影到啲甜品,見到啲咁唔精美嘅甜品你話有咩心機影呢?

總結: Beef Wellington係一樣高難度嘅菜式,好難master佢,其餘菜式只屬一般,除甜品寫生日名外,其他服務屬於正常。我未必同revisit。
2020-01-17
$600 (Dinner)