2022-07-28 1718 views
今日約好幾個朋友食🎂生日晚飯,一行5大1小,見呢間食評唔錯就試下,因平日都怕會滿座,因此早一日訂定位,6:20到即可安排座位,坐下未齊人,侍應就到來問需否點餐,但因主角及還有朋友未到,因此告訴遲些再點,等主角到,當朋友到齊人坐下,同一位女侍應再到來問需否點餐,因主角剛坐下餐牌都未睇,因此再次告訴遲一些,正當大家朋友討論叫咩食時,😂位女侍應又再次到來問我哋點餐,因未研究好,但都叫了4樣先,滷水鵝,咕嚕肉,潮州蠔仔烙,小炒皇,上菜速度快,之後再叫了一個方魚炒芥蘭,本來還想試四喜拼盤,但因唔知有邊四樣,問另一位侍應,問佢甜定感咸,佢答梗係咸啦,但就唔答有邊四樣,態度不是太好,因此我地冇叫到,之後其實都有再考慮緊要反沙芋定糖醋麵,因為有生日蛋糕,所以諗住2選一,但由點餐到進餐的過程,侍應的態度都不好,例如點餐呀!加水呀!明明地方唔大,係佢面前伸手叫埋出聲,都可以當睇唔到,到最後因主角想試下糖水,叫了一碗綠豆爽,但其他朋友怕太涼就冇要,當搵侍應點餐時,位侍應好唔滿意咁應我哋,一碗?叫一碗得一人份量喎,😂本人心想,一碗當然一人份量啦,唔駛你講我都知,到最後搵侍應拎蛋糕出嚟切,侍應話要收$150切餅費,我地話OK,咁佢哋拎出我哋買的生日蛋糕及幫我哋點🎂,但竟然冇俾碟同叉俾我哋,我哋再問佢哋有冇餐具,佢哋竟然答以為我地唔俾切餅費😂我同朋友就諗,明明講咗OK,你又幫我哋拎咗🎂點埋蠟燭,莫非你唔俾餐具我地,就會唔收我哋切餅費,真奇怪。

總結:是日晚餐,食物正常唔算好味,好味過呢間還有很多,價錢因地區所以都算正常,但侍應的白鴿眼服務態度,真係要大大改善,本人都很少會咁不滿意一間餐廳🤦🏻‍♀️