2017-10-30 241 views
今日朋友和我慶祝生日,問我想食咩?我發覺除了酒樓外,新都城大部分食店都是西餐多,所以就選擇了這個上海菜。這間上海菜其實我好少光顧,因為本人覺得這店分量少,等位人多,價錢又唔算平。不過因為有蛋糕的關係,我唔想找西餐廳,因為西餐廳大部份都要收切餅費。今天可能因為平日的關係,很少客人,我們不用等位就可以入坐了。以下就是今次點的菜式:其實今次都唔算太多小菜,因為大家都唔係太肚餓,當然份量和以前食開一樣少,不過算數啦,還有蛋糕做最後包尾。開返食物,今次的食物都算不過不失,不過都唔係太夠味道。不過坐位舒服,職員態度良好,會再去。P.S今次真係唔需要收切餅費😂
今日朋友和我慶祝生日,問我想食咩?
以下就是今次點的菜式:
㷽糊炒年糕