2020-05-12
2002 views
之前喺電視到睇杜生介紹呢間意粉,都知道價錢唔平,不過覺得好似好好食,所以趁生日就黎試吓當日因為限聚令問題所以餐廳實施左分段時間,我哋book咗夜晚8:00!去到餐廳都差唔多full晒,因為生日所以特別request左window seat,一坐低就見到佢哋個枱墊轉咗做皮嘅枱墊即時高級左好多餐牌嘅選擇唔多,不過其實心目中已經有打算食啲乜嘢,侍應姐姐都有埋黎介紹經侍應姐姐介紹之下,試咗兩款白酒,兩款都唔錯!首先嚟咗個麵包,因為我哋要試白酒同埋影相嘅關係,所以變咗食完意粉先有時間食麵包。Carbonara因為冇落cream, 所以分別有兩位侍應姐姐都走埋黎同我哋講要食咗先。對於唔鍾意奶味嘅人來講,呢個係幾好食嘅,不過香港人食開嘅呢款意粉都係有加入cream,所以就會覺得唔夠嘢味,同埋個意粉比較硬,可能因為手做意粉嘅關係!其實紅黑意粉係比carbonara早嚟,但因為侍應姐姐都提醒我哋要食咗carbonara先,所以到食紅蝦意粉嘅時候,已經唔夠熱!蝦頭的確好香,但係整體嘅味道同感覺都完全唔值$350,冇乜特別!最後試個牛反而有驚喜,其實本身我唔係好食太生嘅牛,一見到仲係超級紅色都有少少卻步,不
經侍應姐姐介紹之下,試咗兩款白酒,兩款都唔錯!
最後試個牛反而有驚喜,其實本身我唔係好食太生嘅牛,一見到仲係超級紅色都有少少卻步,不過都照試吓先,入咗口竟然完全唔覺得佢有生嘅感覺,加埋少少海鹽,反而係全晚最好食嘅!
等緊嘢食嘅途中都有周圍望吓個環境,其實架𨋢一出就會望晒全間餐廳,如果我係坐近𨋢口位,我會好介意食緊野嘅途中,如果𨋢門打開就會見到晒我嘅食相 希望佢哋加返個屏風啦!