2012-12-12
生日飯停不了,行完tst買聖誕禮物,行過rice paper就搏一搏睇下有冇位係咁既,其實登記左都等左20分鐘,不過,門口的個位同事實在太好喇,佢見我大肚,就話靜雞雞俾我先(雖然督佢出唻好似唔好咁好,不過堅係感激的)呢間野唔係第一次食架喇,次次都覺得好食同滿意既,今餐食左軟殼蟹米紙卷 - 好好味呀,hahaha,因為我實在太中意食軟殼蟹喇,炸得好適中,唔會燶又唔會硬,最怕食炸到硬哂個d,咀都俾佢整損呀,呢個個米紙卷,更加係正啦,正中架ma!!咖哩牛腩+蒜蓉飽 - 咖哩唔辣,牛腩超淋,唔孤寒,件件都大件,又有好幾舊筋,爽口,配趣卜卜蒜蓉飽好食,不過唔好既係,蒜蓉飽第一時間就唻,個牛腩就最後先唻,前後隔左15至20分鐘,我覺得個蒜蓉飽凍左囉,下次要試下叫佢一齊唻xo醫雞肉炒河(phad thai) - 呢個呢就好在佢用xo醫炒,如果唔係就成碟野都冇味喇,雞肉都嫰既,不過食phad thai,我都係中意食d粉多d,佢炒得幾乾身,唔油...所以,我食哂!!蒸豬肉粉卷 - 呢個就普通d喇,個人口味問題,佢有好多蝦米係入面,我唔中意"o趙"蝦米,所以就食一舊就停左喇咸檸梳打 - 你估佢唔到,呢個先
呢間野唔係第一次食架喇,次次都覺得好食同滿意既,今餐食左
軟殼蟹米紙卷 - 好好味呀,hahaha,因為我實在太中意食軟殼蟹喇,炸得好適中,唔會燶又唔會硬,最怕食炸到硬哂個d,咀都俾佢整損呀,呢個個米紙卷,更加係正啦,正中架ma!! 咖哩牛腩+蒜蓉飽 - 咖哩唔辣,牛腩超淋,唔孤寒,件件都大件,又有好幾舊筋,爽口,配趣卜卜蒜蓉飽好食,不過唔好既係,蒜蓉飽第一時間就唻,個牛腩就最後先唻,前後隔左15至20分鐘,我覺得個蒜蓉飽凍左囉,下次要試下叫佢一齊唻 xo醫雞肉炒河(phad thai) - 呢個呢就好在佢用xo醫炒,如果唔係就成碟野都冇味喇,雞肉都嫰既,不過食phad thai,我都係中意食d粉多d,佢炒得幾乾身,唔油...所以,我食哂!! 蒸豬肉粉卷 - 呢個就普通d喇,個人口味問題,佢有好多蝦米係入面,我唔中意"o趙"蝦米,所以就食一舊就停左喇 咸檸梳打 - 你估佢唔到,呢個先驚喜喎,我本人好中意飲咸檸7既,佢冇7,就梳打都殺啦,佢d咸檸正,我搵到亞媽自家製個d咸檸既味道
埋單500蚊有找,好ok架喇個到唻計!!!