2023-05-30
1111想試一段時間~食dinner要deposit ~lunch 就唔使餐廳開咗未夠兩年 場內環境好適合打卡招呼好好 環境都坐得舒服 枱與枱之間非常闊落有啲area仲好似一間半開放式嘅房仔相信睇其他食評都知道場內環境咁我就主要講講食物 揀三個course 唔+錢食其他嘢嘅話呢個質素 價錢係抵食 $488 each 由於來吃生日午餐 當然食個豐富啲 $588 each 禁兩個人剛剛好可以試晒4個 starters 幾乎食晒成個Menu其他嘅食物 好飽好滿足另外嗰兩個main 一個魚一個豬下次再嚟試吓先~Soup of the day 個湯係凍的士多啤梨蕃茄湯 飲完好開胃 Ricotta 呢舊芝士,真係要細味品嘗 Ceviche +$80蝦肉刺身再加魚生 成碟嘢感覺係好新鮮Beef tartare +$80 牛肉他他 雖然他他不嬲都係咁上下味道但由於前一晚先又食過出邊 有比較之下確實佢嘅質感又係食落新鮮 味道都調教得香Main 加錢選咗日本飛驒牛同埋大蝦意粉Hilda-gyu 日本飛驒牛 +$280 貪佢滑 兩舊細細舊如果食另外一款係美國牛+$180 旁邊得一棵西蘭花 同埋一塊薯仔餅
食dinner要deposit ~lunch 就唔使
呢個質素 價錢係抵食 $488 each
由於來吃生日午餐 當然食個豐富啲 $588 each
禁兩個人剛剛好可以試晒4個 starters
幾乎食晒成個Menu其他嘅食物 好飽好滿足
另外嗰兩個main 一個魚一個豬下次再嚟試吓先~
Soup of the day
個湯係凍的士多啤梨蕃茄湯 飲完好開胃
Ricotta
呢舊芝士,真係要細味品嘗
Ceviche +$80
確實佢嘅質感又係食落新鮮 味道都調教得香
Main 加錢選咗日本飛驒牛同埋大蝦意粉
如果食另外一款係美國牛+$180
旁邊得一棵西蘭花 同埋一塊薯仔餅
+240 Gamberoni Linguine 屬於煮得少少硬 有彈牙口感 蝦新鮮
Lychee dessert (寫咗Happy birthday)
好清淡 配合桂花味 好適合女士
Mango desert
凍凍地 清清喉嚨
送咗一嚿唔記得咗係乜嘢味配清酒味嘅甜品仔
淨係記得有個日本公仔樣食落唔會太甜嘅嘢
Bread and butter Chardonnay by glass $128
飲飲吓越搖越香 散發花香味 ~l like it ~
Parquet Chardonnay by glass $165
入口都好味 但之後味道冇乜變化
水 Acqua panna $80