2024-03-10
早前係Klook買左優惠券,$478一位。於是揀咗係生日月食,星期日用慶祝生日既名義拉埋老公陪我去食,哈哈。我地食2:30,今次同Estée Lauder合作推出Re-Nutriv極緻黑鑽系列下午茶,食完每人會送一套Re-Nutriv系列既體驗裝,有極緻黑鑽塑顏活能眼霜5ml同全效補濕潔面泡沫 (價值$1,195),仲有極緻黑鑽眼部按摩 (10分鐘)換領卡。Scones有原味同提子兩種,口感唔係鬆化個種,而係脆脆地既口感,有整到花花既牛油、cream、唔同口味既果醬搽,其中紫羅蘭無花果個種幾特別。有四款同Estée Lauder合作既鹹甜點: Balik Salmon, Hibiscus Grapefruits Gel, Comte Cheese, Black White Dark Chocolate 全部都唔錯。其它會推架車仔俾你揀,total可以揀八件,侍應見我有選擇困難,俾我揀多件,好好。鹹點:
Mini Burger, Crab Mousse Bun, Foie Gras Rose, Caviar Mille Feuille, Crab Mousse Bun全部味道都幾好,C
有四款同Estée Lauder合作既鹹甜點:
全部都唔錯。
鹹點: Mini Burger, Crab Mousse Bun, Foie Gras Rose, Caviar Mille Feuille, Crab Mousse Bun
全部味道都幾好,Caviar Mille Feuille最好食,因為口感多層次啲。
Rose Cheesecake Rose, Taro Tasmanian, Cannele, Lemon Madeleine, St. Regis Rice Pudding
最深刻好味既係Rose Cheesecake Rose,最唔好食係Taro Tasmanian,全部都唔會過甜,Lemon Madeleine出面有一層好似冬甩個種糖霜,幾正,Cannele外層比較硬身,St. Regis Rice Pudding朱古力味濃郁,好似食緊Haagen dazs甘。
一開始侍應會逐款茶介紹,揀左Osmanthus Oolong同Shanlinxi Milky Oolong,無澀味,幾順口。