2021-05-23 2001 views
老公生日🎂Staycation 就試下迪士尼package,包一張門票和晚餐,可以選西式「華特餐廳」或中式「晶荷軒」前菜黑毛豬🐽蜂蜜叉燒、大蝦🦐沙律、燒鴨🦆上菜時,燒鴨和黑毛豬叉燒有啲凍,黑毛豬叉燒無蜂蜜味,有少少硬米奇元貝燉螺頭湯呢個湯好好飲,值得一試,仲有隻米奇冬瓜頭炸釀南瓜蟹蓋呢個要加醋先好食,唔加醋會覺得好膩,好足料,勁多蟹肉,蟹殼夠大隻珍菌拼津白- 一般無乜特別,但湯底算唔錯,不過不失。晶荷軒炒飯- 一般就咁食就一般,如果食得辣,一定要試加佢既自家製XO醬,味道會所提升。甜品🍮迪士尼Duffy紅豆沙包 拼 楊枝甘露包包好得意,啱晒小朋友,兩款甜品唔太甜,所以我覺得幾好晶荷軒裝修都值得欣賞,一入門口好多鯉魚圖案,而門口右面牆一排水晶蓮花,入到去既燈都好特別
包一張門票和晚餐,可以選西式「華特餐廳」或中式「晶荷軒」

前菜
黑毛豬🐽蜂蜜叉燒

大蝦🦐沙律

燒鴨🦆

前菜

米奇元貝燉螺頭湯

呢個湯好好飲,值得一試,仲有隻米奇冬瓜頭

米奇元貝燉螺頭

珍菌拼津白-
一般
無乜特別,但湯底算唔錯,不過不失。
珍菌拼津白

晶荷軒炒飯-
一般
晶荷軒炒飯

甜品🍮
迪士尼Duffy紅豆沙包 拼 楊枝甘露

包包好得意,啱晒小朋友,兩款甜品唔太甜,所以我覺得幾好
迪士尼 Duffy 紅豆沙包  +楊枝甘露

米奇元貝燉螺頭