2019-08-08 121 views
女友愛吃甜品,開心要食,唔開心更加要食多D 😂 近排大家工作辛苦好忙碌少左見面,今晚難得大家唔駛OT,放工一於拋開煩惱,好好享受二人世界。 晚飯後,同女友經過依間日式甜品店,佢既名氣同人氣一向高企,經常都有人龍門外排隊。今日難得抽空約會,食埋甜品就更perfect 🥰 餐廳環境乾淨整潔,座位不算多,但坐得舒適。除了雪糕,還有售賣一些日本甜品果汁等。我地不約而同都選擇左金箔蜜瓜雪糕! 日本既水果一向有超高質素,這個北海道日本蜜瓜當然不例外! 加上夏天是其當造季節,又甜又多汁,芳香馥郁! 這半個蜜瓜當然吸晴,再搭上香滑牛奶軟雪糕🍦,這個組盒令人滿足感爆登。雪糕香滑,加上閃閃金箔更顯矜貴。忍不住打卡拍照📷,好好記下幸福的一晚。

我地不約而同都選擇左金箔蜜瓜雪糕!
忍不住打卡拍照📷,好好記下幸福的一晚。