2019-04-02
#Simplylife Bakery Cafe環境同食物都處於中上水平環境方面餐廳環境偏暗令人容易放鬆亦更有情調。個人認為係一間好適合情侶慶祝紀念日又或者偶爾想食一餐好既既餐廳。而且唔太貴所以唔會心痛。值得一題係餐具都好精美,會令人食得更開心。#餐湯 是日係甘筍湯 濃郁嘅 #餐飲 冰茶帶少少澀味但都ok#餐包 屬於法國硬包 外層好硬應該係預你浸湯食#燒美國安格斯肉眼牛扒 鼠尾草炸薯條 燒蘆筍 伯納西醬汁($208 +$30變set有包有湯有餐飲)薯條🍟外脆內軟加埋個醬(似蛋黃醬)會食完一條又一條。蘆筍好大條而且好清甜同爽口。肉眼扒好大塊係夠分量既,燒完既坑紋好靚亦有鎖住肉汁,食既時候牛肉味因爲係肉眼所以唔重但肉質淋。🌟重點係唔韌🌟需知道比simply更貴既餐廳塊扒都可以係咬唔開既。#白酒煮蜆辣肉腸手製意大利粉 ($138+$30變set有包有湯有餐飲)第一次食手工製意大利粉,覺得好值得一試。麵條比平時食到嘅意大利粉煙韌同厚身小小而且更加有口感。新鮮意大利粉做到更掛汁既效果。蜆同辣肉腸一向都係意粉好朋友,所以係意料中既好味。#車打芝士煙肉牛肉漢堡 ($138+$30變set有包有湯有餐
環境同食物都處於中上水平
值得一題係餐具都好精美,會令人食得更開心。
#餐湯 是日係甘筍湯 濃郁嘅
#餐飲 冰茶帶少少澀味但都ok
#餐包 屬於法國硬包 外層好硬應該係預你浸湯食
薯條🍟外脆內軟加埋個醬(似蛋黃醬)會食完一條又一條。
蘆筍好大條而且好清甜同爽口。
#車打芝士煙肉牛肉漢堡 ($138+$30變set有包有湯有餐飲)
係好正常既漢堡🤪薯條一樣咁好食