2024-07-27
平時接完放學都會經過呢間「生生市場」,而「生生市場」係聯同「新國華肉食公司」合作,除左有主打自家製既韓國料理同埋醃製小食伴菜,仲有急凍肉類,真係有好多選擇啊🥰🧡海鮮煎餅一份有8塊,煎得唔會太油~仲有韭菜同埋海鮮,口感比較煙韌,如果熱食會更加好食!🧡原味無骨炸雞係店鋪已經見到炸得好香脆😝返到屋企用氣炸鍋整返熱一樣咁好食🤤雞肉好滑嫩唔會鞋烚烚,Gavin忍唔住搶住食🧡烤牛肉紫菜飯捲一份有12件仲有滿滿材料😚餡料有牛肉、醃漬黃蘿蔔、雞蛋、青瓜同埋紅蘿蔔😋而且飯捲包得好實,就算Gavin自己拎住食都唔會一咬就散哂🧡雜菜煎蛋捲一份有10件,蛋捲好厚身餡料豐富😛入面仲有芝士🧀Gavin真係好鐘意食👦🏻推介比各位小朋友🫶🏻🧡魚餅串湯Gavin今次第一次食~超喜愛🤩好彩有兩串可以同我一人一串,魚餅啖啖肉又彈牙,唔怪得之Gavin爭住食喇飲品方面都放左係雪櫃,Gavin對菠蘿汁心心眼😍另外我仲揀左粟米汁、雪梨汁同埋青提子汁🥤今餐都未食完,Gavin已經叫我下次再買喇😆你地都買黎試下喇現凡購物滿$100,即可以$88換購韓牛牛肋骨肉(燒肉片)一包(每位客人單次消費最多可換購2包)@rawmarthk 📍生
🧡海鮮煎餅
🧡原味無骨炸雞
🧡烤牛肉紫菜飯捲
🧡雜菜煎蛋捲
🧡魚餅串湯
(每位客人單次消費最多可換購2包)
@rawmarthk
📍生生市場
灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖
元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖
𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)
🌟Gavin同媽咪一齊帶你周圍食 周圍玩🌟
➢👩🏻@hellodearmaggiee 👶🏻@gavincheukhim_