2007-09-05 13 views
第一次食也是最後一次,因為d都唔好食,order左牛肉麵,湯都叫可以,但麵就唔得了...咬了第一口發現d麵條中心是粉狀的,好明顯是未煮熟,立即叫人來想再煮熟d先啦..點知...那個姐仔話:是這樣的呀..你食過拉麵未呀???我真的想死,因為我真的未食過生的麵....(食麵我想起碼食左幾十年啦,拉麵我又點會未食過呢???)好不滿的更換了給我,這次煮熟了,但其麵質真的好差,唔知點講..淋不是,硬不是,滑不是,好像食麵粉渣的,不會再去,做麵的功夫未到家,門面做拉麵的給你看到,另人以為正宗拉麵,但拉出來的麵條粗,條幼,條長,條短,好心再學多幾年才出來表演啦,這是中國五千多年的文化,唔好做哀曬啦,中國人要將中國飲食文化發揚光大才對呀