2023-11-09
今次不得不推介呢一間銅鑼灣日式餐廳唔單止環境優美,仲會有個露台可以比你打卡。而提供嘅前菜都勁有心思,因為前菜係廚師自製嘅吞拿魚醬,超級有誠意,而且幾好食,差啲想要多一份。坐低冇耐就等我叫咗一個海膽炸豆腐先 ($188),除咗擺盤勁有日式風情之外,豆腐亦都好好食。豆腐上邊會有海膽作為點綴,金黃嘅豆腐之中,亦充滿咗海膽味,鮮味十足,非常之香。拿大嘅生蠔,每款嘅味道都唔同,有啲係海水味重啲,有啲係淡啲,無一例外嘅係,全部都好好食。依家仲有happy hour, $98就有四份串燒同埋一杯飲品,我叫左多春魚,紫蘇雞腿肉,雞腎同蒜香橫隔肌。橫隔肌肉質非常之軟腍,而紫蘇雞腿肉嘅紫蘇非常之香,雞腎彈牙,而多春魚接近冇任何苦澀味。而且仲叫左松葉蟹卡邦尼,面底係烏冬,所以食落去非常之煙韌彈牙,整體而言所有嘢都好正