2018-08-15
因為本人好喜歡食生蠔,不過就只食生蠔又好似太單調,所以就搵到一間放題而且可以食生蠔嘅專門店。先講佢哋嘅愛爾蘭生蠔佢哋鮮甜肥美而且好新鮮,唔會有感覺覺得唔新鮮,一定即叫即開。另外佢哋嘅刺身好肥美,而且唔係只有單一類別嘅前身係肥美,而係舊舊都咁肥美,令到我好滿足。 我食過咁多間放題專門店都冇一間好似咁肥美嘅刺身!另外佢哋嘅炸物呢唔會太粉而且 而且佢哋每一嚿炸物都可以令到肉質唔會太乾。 例如芝麻雞翼同雞軟骨,佢哋唔會流失好多水份,食落去每一啖都有肉汁保持住, 稱得上外脆內嫩。此外佢地有一道食物係我十分推介就係海膽帶子, 佢哋嘅海膽好大嚿,而且鮮甜肥美 ,每一啖都好鮮甜,加上海膽令帶子由一個平平無奇的配角立刻成為主角。胡椒海蝦係一道幾值得試嘅泰國菜, 佢哋炒得唔會令個海蝦太老。海蝦及曬所有汁, 令到有海蝦有海鮮味之餘而且又胡椒嘅味道。佢哋上菜嘅時間都好快,唔會等得好耐。 而且佢哋嘅環境都好寬闊,不會太窄或者有迫嘅感覺。 要食嘅話就要趁早啦!
蟹子沙律
愛爾蘭生蠔