作為生蠔迷,你不得不試呢間位於尖沙咀嘅日本鹿兒島A5黑毛和牛火鍋生蠔宴。🥰🥰 120分鐘任食生蠔,試問邊個可以抵擋呢個誘惑呢?😚 更吸引嘅係除咗生蠔任食之外,酒都係任飲咖,可以揀啤酒或清酒。我哋两個女個梗係揀清酒啦,同生蠔簡直係絕配啊~❤生蠔每次都會上一盤6隻,食完可以再encore~生蠔都係即叫即開咖,所以時間會耐啲,差不多食完前可以叫定先,咁就可以爽爽一盤接一盤咁食啦~😋😋😋 不過我嘅小鳥胃戰鬥力太低了,只食咗十幾隻咋,期待睇到大家嘅戰績啊。雖說蠔埕居酒屋嘅主题係生蠔,但係佢哋嘅和牛都好出色咖,無論係刺身和牛定火鍋食嘅和牛都係入口即溶嘅口感,濃濃嘅牛味夾住牛油嘅香味,係滑而不膩咖~令人想多食幾片啊😚大家一定要bookmark呢間餐廳,下次過來尖沙咀食飯,必定要試呢間居酒屋啊。❤