比個朋友稱為放題達人既真係試過好多間唔同既放題而瀛豐都算係我既放題LIST入面會返轉頭食既放題我第一次食瀛豐係因為佢既大閘蟹放題, 而上次食大閘蟹既時候見到可以升級任食生蠔, 海膽同任飲生啤同朋友都講下次一定要黎試下, 所以今次就同佢再戰瀛豐上到餐廳已經FULL哂, 幸好我地一早BOOK左位WALK IN既話就可能要等一陣啦由於我地早到左, 就要等一陣先可以安排到座位而餐廳既員工都好好人, 叫我地隨便攞住野飲先冇幾耐就安排左座位比我地, 落單係 SCAN QR CODE電話落單方便又環保, 又減少漏單既情況出現任飲生啤係1664同埋ASAHI, 係自助生啤機放個杯係機上面就會自動FILL個杯, 仲有變色既燈效添坐低左冇耐,店員就上左個燉湯,蟲草花燉雞湯,岩哂呢排缺少湯水既我,個湯好㥤火喉,味道唔錯!首輪緊係要食刺身啦,刺身既選擇都幾多,仲有白玉腩丫,唔係好多地方有,全部刺身都好新鮮!食完刺身就緊係食生蠔,生蠔全部勁大隻,即叫叫開,喺其他地方食呢個size嘅生蠔最少要$40左右,反本絕對冇難度另一個返本位就係海膽火焰帶子,大粒帶子切開中間包住滿滿海膽肉,帶子嘅鮮味加埋海膽又真係幾夾!壽司
比個朋友稱為放題達人既真係試過好多間唔同既放題
而瀛豐都算係我既放題LIST入面會返轉頭食既放題
同朋友都講下次一定要黎試下, 所以今次就同佢再戰瀛豐

上到餐廳已經FULL哂, 幸好我地一早BOOK左位
WALK IN既話就可能要等一陣啦
由於我地早到左, 就要等一陣先可以安排到座位
而餐廳既員工都好好人, 叫我地隨便攞住野飲先

方便又環保, 又減少漏單既情況出現

任飲生啤係1664同埋ASAHI, 係自助生啤機
放個杯係機上面就會自動FILL個杯, 仲有變色既燈效添
自助生啤機

蟲草花燉雞湯

刺身

任食生蠔

火焰海膽帶子

壽司,手卷嘅款式都好多,唔會好多飯
壽司

三文魚子海膽手卷

除咗日式食品之外,瀛豐另一樣主打係泰式食品,泰式燒帶子係encore之選,蒜蓉加大大隻既帶子,又香又惹味
泰式燒帶子

泰式炒通菜都十分出色,個醬汁做得好好,之後我哋仲叫咗炒椰菜苗添
泰式炒通菜

甜品櫃仲有10幾款甜品可以選擇,另外仲有雪條,鍾意食海膽,食蠔同飲生啤嘅朋友一定要黎試
甜品櫃

2019-06-27
$300 (Dinner)
自助生啤機
蟲草花燉雞湯