2024-09-05
1954 views
觀塘街坊、附近的打工仔有福了😍觀塘日作食堂 早上8:00至11:00提供早餐🥣平日放假既我正好約左觀塘返工嘅朋友食早餐!早餐定食有10個選擇,最平$48起連埋飲品,無加一服務費,咖啡或者日式玉露茶仲可以無限添飲‼️🤩🤩餐廳地方都好闊落,空間感十足🆙唔會好迫,木系簡約風,有休閒舒適的感覺!中間仲有個跳馬台,加埋牆上嘅黑板,有少少日系教室嘅感覺😆環境好🉐平時西式all day Breakfast就食得多,今次揀咗日式特選和風早餐,價錢合理,有齊3.6牛乳炒蛋🍳煙肉、芝士腸、田園沙律🥗炸忌廉蟹肉餅、鮮果乳酪、多士半份,份量足夠到我當一個brunch食,飽到晏晝都唔使食😛食物方面水準達標,炒蛋好夠滑,特別鍾意佢有鮮果乳酪,夏天配上西瓜好清新🍉朋友要咗燒汁野菌安格斯牛肉定食,真係有啲似lunch set,仲有枝豆、麵豉湯,炒滑蛋,唔講真係以為自己喺日本食緊早餐🤣牛肉真係炒得幾香,加埋啲汁送飯一流😋如果唔夠食仲有得額外加配小食,我哋加咗雞皮餃子,一人一件,都煎得幾脆幾香口。飲品方面如果你鍾意飲齋啡,可以無限添飲,我哋就加左$14揀咗一杯凍焙茶牛奶、一杯凍抹茶牛奶,都唔錯,唔會太甜。🔸日作特選和洋風早
🔸日作特選和洋風早餐🍳
🔸燒汁野菌安格斯牛肉、漬物、香蔥玉子定食🍱
🔸炸忌廉蟹肉餅
🔸炸雞皮餃子
🔸凍抹茶牛奶、凍焙茶牛奶
📍#日作食堂 (#觀塘美食)
#觀塘 鴻圖道63-65號鴻運工業大廈地下A號舖