2024-09-05 776 views
早幾日同朋友去咗中環一間專食fusion海鮮的小店,主打全無味精湯底,店內環境走簡約風格,有好多魚、蝦和蟹的畫做主題,我哋見到二人餐好抵,就叫左個二人餐試下啦🩷🩷☀️小食x2 蒜泥青瓜拼雲耳望落去以為無味,點知食落口好入味,青瓜非常爽口😋☀️炸物拼盤有4種小食,有選擇困難症可以食到唔同嘅嘢,好滿足,拼盤有炸魚肉燒賣、吉列和牛薯餅、酥炸日式餃子及吉列炸蠔,炸物都酥香脆口,內裡鮮嫩多汁😍☀️鹽焗香茅檸檬馬頭魚由烏頭魚升級加$30至馬頭魚,以為鹽焗會又鹹又乾,點知好清甜又好滑,師傅特製香茅檸檬汁好鮮味,仲即場為我們据開,魚油流哂出來😍☀️特濃無味精濃蝦湯泡菜鍋🦐個湯好鮮甜,好重蝦味🦐,完全冇落味精用蝦烹調,啲湯比我飲哂一滴不漏,另外亦有好多餸,海蝦,魚片,墨魚餅,豬頸肉,肥牛,金菇,什菜,非常豐富食材新鮮😋😋☀️蒜蓉蒸大虎蝦(惠顧2人套餐店主送🦐🦐)好好食好大隻海蝦,將中式混合西式元素,用蒜蓉清蒸十分入味❤️☀️面食x2蝦籽蝦油撈麵 好多蝦籽,蝦油勁香🩷香蔥蒜油撈麵蔥蒜油好香,麵條好彈牙🩷☀️甜品 泡芙x2店主十分細心,知道套餐會好豐富,所以甜點唔會太大份❤️套餐好新鮮又好大份,店主非常好,會同客人傾下計,會

☀️小食x2
蒜泥青瓜拼雲耳
望落去以為無味,點知食落口好入味,青瓜非常爽口😋

☀️炸物拼盤

☀️鹽焗香茅檸檬馬頭魚

☀️特濃無味精濃蝦湯泡菜鍋🦐

☀️蒜蓉蒸大虎蝦(惠顧2人套餐店主送🦐🦐)

☀️面食x2
蝦籽蝦油撈麵
好多蝦籽,蝦油勁香🩷
香蔥蒜油撈麵
蔥蒜油好香,麵條好彈牙🩷

☀️甜品
泡芙x2
店主十分細心,知道套餐會好豐富,所以甜點唔會太大份❤️

套餐好新鮮又好大份,店主非常好,會同客人傾下計,會知道我哋食唔晒,會準備外賣盒比我哋帶回家,非常窩心😍😍😍
Type of Meal
Dinner