2014-10-09 2465 views
權八居酒屋既名聲十分高,食物質素就有好多不同意見,有些人覺得美味,亦有人覺得非常一般.但係我從來都唔理會,因為只有親身試過才可以讚美/判死刑這裡的中午餐當然有套餐,由百多元起標,但我坐在低時,不斷吸入燒烤的香味,就知道這裡的串燒/燒物應該有信心保證,因為真的是即燒所以我就叫左$268的串燒定食.但亦都可能係因為客人多/用心製作,我等了約半小時先有得食(串燒部份)前菜有甜甜地既雞肉,味道上無咩特別無驚喜.沙律菜用上柚子醋,開胃一流.食食下飲啖茶,剩下沙律菜少少,但服務員自行收回.這種服務就是差勁,你起馬問一問我麻好在串燒真的令我眼前一亮.6串光澤度好高的串燒在我面前排隊,實在太興趣.雞肉,雞肉捧,煙肉露筍卷,味噌牛肉,菇和椒類.每一串都充滿燒烤香氣,基本上我已經好滾動.而且保留了肉汁,表面既調味帶出食材味道.最好味的是煙肉露筍,煙肉脆脆,面頭有黑椒和鹽,內裡露筍極度多汁和爽脆,口感一流.飯後甜品是充滿椰汁味既糕點,面頭放了紅豆.反正你們都沒有選擇,我就食左一口後只好選擇放棄了.如果可以像其他日本餐廳,提供自家製雪糕既選擇,我相信令食客更快樂串燒水準的確無得頂,食出廚師的用心和心血.等半小

串燒水準的確無得頂,食出廚師的用心和心血.等半小時以上是值得的.服務上的技巧就有待改善.埋單$297
2014-08-05
$297 (Lunch)