2024-01-21 66 views
帶住條魚🐠搵食之《鰻一炭燒鰻魚飯》呢間出名炭燒鰻魚飯想試好耐啦,見到有兩款鰻魚,分別係炭火白燒鳗魚飯同埋炭火蒲燒鰻魚飯,今日一於試晒兩款深淺嘅鰻魚,餐廳有個櫥窗睇到師父將一串串嘅鰻魚炭燒過程,好治瘉白鰻魚嘅味道比較淡,不同於一般嘅鰻魚,但佢保持住炭燒鰻魚嘅獨特味道,炭燒嘅工藝令到鰻魚肉質更加鮮嫩,就咁睇已經望到表面嘅蕉脆而蒲燒鰻魚嘅味道較為濃郁,帶有淡淡的甜味,鰻魚的油脂同炭火燒嘅味道配合得相當好。兩者都展現左炭燒技術,咬落去真係脆皮架,完全做到外脆內嫩嘅口感,定食入面有啲炸魚骨粒粒好好食呀,兩款鰻魚飯有大小size可以揀,但係我覺得大先至能夠滿足到我😌呢間係值得回頭嘅餐廳
帶住條魚🐠搵食之《鰻一炭燒鰻魚飯》