2018-08-09
再次因為踢波嘅關係入到荃灣,由於踢波前已經食咗晚飯,所以今次就食甜品醫肚啦....行過一間叫ideas dessert見到坐滿人,就決定入去試試。等咗5分鐘就好快有得入座。實在太餓,所以叫咗4樣嘢食🤤🔸抹茶心太軟朱古力心太軟就食得多!以抹茶為主調都係第一次試。嗰心太軟焗得啱好好,一切開佢,入面嘅抹茶醬湧出黎。配埋豆腐雪糕一冷一熱真係好正。🔸芒果窩夫窩夫每塊都好似拳頭咁大,而且外脆內軟。連埋新鮮芒果肉同埋cream食,絕對係一種享受!唔怪得之咁多枱都有叫。🔸草莓法式千層酥依個千層酥亦都值都一試!除了非常香脆之外,更散發著種好香好香的酥皮味。且中間餡料亦好creamy! 超好味。🔸芋圓仙草盛配芋泥食咗咁多西式野之後,我地都決定叫返樣中式糖水潤下。芋圓固然煙煙韌韌,好有口感。芋泥亦都可唔錯, 食落鬆軟細緻。大家食厭紫薯都可以一試。Overall黎講, ideas dessert 係一間性價比高的糖水鋪,而且佢嘅甜品亦比其他的特色。真心唔錯,值得入黎再食
🔸抹茶心太軟
🔸芒果窩夫