觀塘工廈區真係極多隱世美食, 敬運工業大廈12F呢間御膳都係其中一員, 門口冇任何宣傳品, 完全靠口碑👍什菌大蜆豆腐湯一坐低坐左一陣就即刻有湯飲😍豆腐湯女士飲左皮膚又白又滑, 仲有湯入面有大隻蜆比你食🤤完全無加味精, 鮮甜味就靠蜆肉帶出手撕雞青瓜絲拌入雞肉絲, 混入麻辣醬料非常惹味開胃👍作為頭盤, 安排非常妥當大肉蟹隻蟹真係極極極大隻🙈2個人黎食真係有d 吃不消, 咁新鮮既肉蟹, 我地揀左薑蔥炒最能夠突出到鮮甜味又唔會蓋左蟹肉味, 隻蟹唔單止淨係大, 肉質都非常爽甜, 完全感受到係即劏即食既感覺😍蟶子炸蒜, 香蔥, 辣椒粒蒸蟶子係最穩陣既做法👍保持到鮮味又唔會太搶, 而且用粉絲墊底, 可以吸收晒蒸出黎既鮮汁, 如果個咀夠大, 一啖過食係最為理想😍金絲翡翠鳳尾蝦呢個菜就真係私房菜獨有既菜式, 酒樓係唔會咁有心機同你砌到咁靚架😂鮮甜爽滑大蝦上面配左幾條魚翅, 大大增加左美感😍花雕蛋白蒸龍躉球呢個菜式亦算有誠意, 用花雕黎蒸龍躉做法創新, 配上蛋白能夠增添龍躉球既層次感😋蒜片牛柳粒食左咁多海鮮, 係時候食番d 肉, 蒜片一向最夾牛柳粒, 所以個味道係唔會fail, 預期之內不過不失💪蟹油炒麵

蟹油炒麵

用左頭先大肉蟹既蟹油黎炒呢個麵, 本身個麵炒得非常乾身, 唔會一patpat 野咁👍👍唔會好油膩之餘仲有少少蟹香添😍

香芒布甸

最後當然要食番個甜品, 香芒布甸都係正常味道啦, 芒果粒都算多既👍